Jump to content


Photo

beam-broken...need help


  • Please log in to reply
38 replies to this topic

#1 Allen McDonnell

Allen McDonnell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 223 posts

Posted 13 September 2017 - 09:10 AM

There is suppose to be a full length beam above my columns....any idea why it is being cut off towards the right side?

Attached Files



#2 MARK PETRI

MARK PETRI

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 245 posts
  • LocationEvergreen, CO

Posted 13 September 2017 - 09:15 AM

Did you check "fit to roof" or something?


Mark Petri

Petri Building and Design

 


#3 Allen McDonnell

Allen McDonnell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 223 posts

Posted 13 September 2017 - 09:18 AM

No...on roof plan all walls are same color.  

 

If i drop it down an 1/8" or more it will re-appear.  But that would be incorrect...all plates are same height on this one.



#4 Jason Bishop

Jason Bishop

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 110 posts

Posted 13 September 2017 - 09:18 AM

It's a glitch. I have it happen periodically as well. As far as I know, there is no fix. Sometimes erasing the beams and redrawing them with a zero join tolerance will work.

 

Very frustrating.



#5 Allen McDonnell

Allen McDonnell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 223 posts

Posted 13 September 2017 - 09:23 AM

Agree.......



#6 Rick Kingsbury

Rick Kingsbury

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 39 posts
  • LocationSpearfish, SD

Posted 13 September 2017 - 09:35 AM

I was told by support that the beam will terminate if there is a roof over another roof.

I was not pleased by the answer as this situation happens quite often.

Hopefully there will be a fix in a future patch.



#7 Brent Hyndman

Brent Hyndman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 470 posts

Posted 13 September 2017 - 09:43 AM

It appears that the roof to the right is trimming off the beam where it would project through that roof. Please submit a ticket with the project so that we can take a better look and report the issue as necessary.

 

Thanks.



#8 Brad Graber

Brad Graber

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 200 posts

Posted 13 September 2017 - 09:52 AM

Happens to me a lot as well.  I submitted it to tech a while back.  I know of no real cure for that happening.



#9 Allen McDonnell

Allen McDonnell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 223 posts

Posted 13 September 2017 - 09:57 AM

Brent, the heel heights on the roof to right were different than the main roof (not sure why) but once i edited the edges of that roof to match the heel heights of main roof issue went away.   Thanks.



#10 MARK PETRI

MARK PETRI

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 245 posts
  • LocationEvergreen, CO

Posted 13 September 2017 - 10:47 AM

Have you tried a wall definition with only a beam? Wonder if that would work?? That is frustrating.


Mark Petri

Petri Building and Design

 


#11 Joseph Smith

Joseph Smith

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 233 posts
  • LocationWI

Posted 29 September 2017 - 10:10 AM

FYI to all, this is a program glitch.  SP support has been aware for a long time now, hopefully we get a solution in the next update.  Use a solid like a cube to simulate the beam as a band-aid fix until they provide a fix.


Joseph A. Smith

http://granitedesigngroup.com

 


#12 Joseph Smith

Joseph Smith

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 233 posts
  • LocationWI

Posted 24 October 2017 - 03:14 PM

Still not fixed!  I created another ticket, pretty sure its my 3rd or 4th ticket for this problem.

Attached Files


Joseph A. Smith

http://granitedesigngroup.com

 


#13 Brad Graber

Brad Graber

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 200 posts

Posted 25 October 2017 - 06:32 AM

i have been having the same issues with that, and haven't found any work around to get it to behave itself.  



#14 Joseph Smith

Joseph Smith

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 233 posts
  • LocationWI

Posted 28 November 2017 - 08:57 AM

I just installed the patch 2018.4.3 this morning.  Perhaps they fixed this.  I've only been complaining about it since the release of 2018.


Joseph A. Smith

http://granitedesigngroup.com

 


#15 Allen McDonnell

Allen McDonnell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 223 posts

Posted 29 November 2017 - 07:35 AM

Joseph, your shake is upside down....that is something that i am tired of.  I have the same issue on numerous homes.



#16 Keith Almond

Keith Almond

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3,390 posts
  • LocationBrockville, Ontario, Canada

Posted 29 November 2017 - 08:33 AM

Joseph, your shake is upside down....that is something that i am tired of.  I have the same issue on numerous homes.

 

Apparently, that was fixed in the last update ... or at least it says it was in the notes to the patch ...


Keith

There are 10 types of people in this world ....... Those who understand binary, and those who don't.

Softplan user since version 5.5.2.5

www.homehardwarekingston.ca

#17 Allen McDonnell

Allen McDonnell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 223 posts

Posted 11 December 2017 - 10:13 AM

Yes....all good.  But i feel the overall look/texture of shake can be improved.  Keith's texture are far superior....horizontal siding, board and batton, metal roofting to name a few.



#18 Joseph Smith

Joseph Smith

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 233 posts
  • LocationWI

Posted 11 December 2017 - 11:47 AM

To be clear the beam is NOT fixed and the hijacked shake problem described IS fixed.


Joseph A. Smith

http://granitedesigngroup.com

 


#19 Allen McDonnell

Allen McDonnell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 223 posts

Posted 11 December 2017 - 02:11 PM

Yes....you are correct



#20 Allen McDonnell

Allen McDonnell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 223 posts

Posted 02 January 2018 - 01:40 PM

This has not been fixed yet.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users