Jump to content


Photo

Must Read-MAJOR catch by Brent at SP


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Allen McDonnell

Allen McDonnell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 761 posts

Posted 03 May 2019 - 04:57 PM

Anyone dealing with Lag issues, fatal error crash issues, or saving a previous drawing while opening an existing drawing please activate the 3D preview in drawing mode.  See attached.

 

On my PC lag has gone down and fatal crashes when bouncing from one drawing to another have stopped.

 

They are working on a fix.  But for the meantime activate the window.

 

This is a window i typically do not use.  So if you use it do not stop.

Attached Files

  • Attached File  oooo.jpg   126.07KB   3 downloads
  • Attached File  333.png   83.15KB   3 downloads

Computer Specs:

CPU: AMD Ryzen Threadripper 2990WX

GPU: EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA

Motherboard: Asus ROG Zenith Extreme Alpha

RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 64GB

SSD: Samsung (1) 970 Evo Plus NVMe M.2 1TB, (2) 970 Evo NVMe M.2 2TB

Powersupply: Asus ROG Thor

Mouse: Logitech G Pro Wireless

Keyboard: Logitech G513 Carbon Linear

 

Primary Monitor: Asus ProArt PA32UC

 

Software:

Softplan 2022+

Lumion 11 Pro

Photoshop 2021

 

Work flow.  SP--L--PS


#2 Brent Hyndman

Brent Hyndman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1,215 posts

Posted 03 May 2019 - 07:17 PM

The development team worked hard to solve your page fault issue. I simply asked for the files. They were only able to find the issue through the tickets that you provided Allen.

Thank you for your cooperation.

I'm not sure that we expected a noticeable speed increase, but if that is the case that's great news.

Have a great weekend.

#3 Sam Morgan

Sam Morgan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 600 posts

Posted 03 May 2019 - 08:41 PM

No change on my end.  Worth a try, but my lag is still driving me nuts



#4 Keith Almond

Keith Almond

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4,574 posts
  • LocationBrockville, Ontario, Canada

Posted 04 May 2019 - 08:03 PM

I NEVER EVER use the 3D preview, and ALWAYS have the model open on a second monitor.


Keith

There are 10 types of people in this world ....... Those who understand binary, and those who don't.

Softplan user since version 5.5.2.5

www.homehardwarekingston.ca

#5 Nick Moorhead

Nick Moorhead

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 73 posts

Posted 21 May 2019 - 12:52 PM

I have noticed the 3D regen in SP 2020 is slower than 2018. 



#6 ANTHONY SLOAN

ANTHONY SLOAN

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 18 posts
  • LocationMiddle Tennessee

Posted 09 June 2019 - 05:12 PM

I have experienced an enormous amount of crashing and sometimes for no apparent reason with 2020. I like 2020 so much better that I have just lived with the crashes. Fairly certain it is not caused by my system or lack of resources.

 

 Operating System: Windows 10 Pro 64-bit (10.0, Build 17763) (17763.rs5_release.180914-1434)

      System Manufacturer: Alienware
             System Model: Alienware 17 R5
                Processor: Intel® Core™ i7-8750H CPU @ 2.20GHz (12 CPUs), ~2.2GHz
                   Memory: 32768MB RAM
      Available OS Memory: 32630MB RAM
Display:
                Card name: NVIDIA GeForce GTX 1070
             Manufacturer: NVIDIA
           Chip type: GeForce GTX 1070
            DAC type: Integrated RAMDAC
 Device Problem Code: No Problem
      Display Memory: 24396 MB
    Dedicated Memory: 8081 MB
       Shared Memory: 16315 MB


#7 John Pepper

John Pepper

    Advanced Member

  • Administrators
  • 301 posts

Posted 10 June 2019 - 08:05 AM

Anthony please check that you are running the latest version of 2020. 

From our crash data it appears you are running 2020.1.5. 

The current release is 2020.2.1. 

I suspect you will find the current version works much better for you.


  • John Jones likes this

#8 ANTHONY SLOAN

ANTHONY SLOAN

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 18 posts
  • LocationMiddle Tennessee

Posted 10 June 2019 - 10:01 AM

Anthony please check that you are running the latest version of 2020. 

From our crash data it appears you are running 2020.1.5. 

The current release is 2020.2.1. 

I suspect you will find the current version works much better for you.

Thanks, I knew you guys would get the bugs out so I did not complain.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users