Jump to content


Photo

3D Site


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Derek Newton

Derek Newton

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 01 August 2017 - 07:12 PM

I am drawing a deck plan using SoftPlan Remodel 2016, and i am unable to get the site plan to show in the 3D Rendering. From what I have found online the site plan needs to be added to the stack, but Remodel doesn't allow a stack. Is there something I am missing?



#2 randolph cohn

randolph cohn

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 869 posts
  • Locationmarin county - california

Posted 23 October 2017 - 07:21 PM

don't know anything about how Remodel 2016 works

but

can you draw both the site plan (site mode) and the deck plan (drawing mode) in same drawing.


randy

v10 to future 2016+ ;)


#3 David Ellis

David Ellis

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 27 January 2022 - 11:12 AM

I have the same issue with a site plan created and grade profiles added, but the site plan is a no show in 3D (with siteplan  it at lowest model position). I do not want to recreate the site plan again in the house model, as I need the site plan as separate.



#4 Fred Russell

Fred Russell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 412 posts

Posted 13 February 2022 - 04:37 PM

I would think remodel would work like the regular program, but if it does, In your navigation the drawing or drawing you want in the 3d need to be at the top under "Model"

I would think you would have the remodel and site on the same drawing except, different mode,  like "drawing" for drawing, then "site" for the site.

 

Seems like a couple things have to happen for the site stuff to show.  One is that the property has to be drawy as a connecting polygon, found under edit, form solid polygon. You can probably find that in Help, if you can't figure it out.

Then in "Material Texture Edit" under site the property has to be ,Checked<

 

And probably in "Extraction Options The site polygon needs to be checked.

 

Under "Setup Options" the auto horizon, i believe probably needs to be off, but not sure there.   But if all you want is some grass, then you just leave the Auto horizon checked, and it will give you some grass, Not sure without 

going on more, and checking functions, what to really do in your situation, but from my experience, these are the places to go to get site stuff, in the main program.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users