Jump to content


Photo

Program is taking about five minutes to start


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Tom McConnell

Tom McConnell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 270 posts
  • LocationSaint Augustine, Florida

Posted 02 May 2022 - 11:26 AM

Program is taking about five minutes to start since middle of last week.

Anyone else ????

 

Attached File  SP-Taking Forever to Start.jpg   85.92KB   1 downloads


SoftPlan+ 2021
SP since 2012, AutoCAD since 1994
OS - Windows 10.0 Pro 64 Bit
CPU - AMD RYZEN 9 3900X 12-CORE
MB - ASUS ROG Strix X570-E
RAM - CORSAIR VENGEANCE RGB PRO 32GB DDR4
Graphics - ASUS ROG Strix Radeon RX 570 O4G Gaming OC Edition
3 - ASUS MX279H 27 Inch LED Monitors
3Dconnexion CadMouse
Corsair K95 RGB Cherry MX Brown Keyboard

#2 Rob Vanderwoerd

Rob Vanderwoerd

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 5 posts

Posted 02 May 2022 - 12:01 PM

We noticed the same thing on all of our workstations as well!



#3 Gary McKeon

Gary McKeon

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 450 posts
  • LocationSilverton Oregon

Posted 02 May 2022 - 12:40 PM

A little slower here but not nearly that long



#4 Allen McDonnell

Allen McDonnell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 770 posts

Posted 02 May 2022 - 02:09 PM

Yes....  same here Tom


Computer Specs:

CPU: AMD Ryzen Threadripper 2990WX

GPU: EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA

Motherboard: Asus ROG Zenith Extreme Alpha

RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 64GB

SSD: Samsung (1) 970 Evo Plus NVMe M.2 1TB, (2) 970 Evo NVMe M.2 2TB

Powersupply: Asus ROG Thor

Mouse: Logitech G Pro Wireless

Keyboard: Logitech G513 Carbon Linear

 

Primary Monitor: Asus ProArt PA32UC

 

Workflow

 

Modeling:

Softplan 2022+

 

Rendering:

Lumion 12.3 Pro  Exterior

D 5 Render Pro   Interior

 

Post Production:

Primary : Luminar AI

Secondary : Photoshop


#5 Steven Wohlgemuth

Steven Wohlgemuth

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 74 posts
  • LocationNew Brunswick Canada

Posted 02 May 2022 - 02:17 PM

Mine is fine, no lag..



#6 Chris Proost

Chris Proost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 118 posts
  • LocationRichmond, VA

Posted 03 May 2022 - 06:36 AM

This happened to me yesterday too. I went into Task Manager and ended task then restarted another session and it worked fine after that.



#7 JOHN PATTERSON

JOHN PATTERSON

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 posts
  • LocationPowell Ohio

Posted 04 May 2022 - 12:23 PM

Having same problem today.



#8 Tom McConnell

Tom McConnell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 270 posts
  • LocationSaint Augustine, Florida

Posted 04 May 2022 - 07:48 PM

Tech support said, "we are aware and are working to resolve the problem".
  • Sean Tobin likes this
SoftPlan+ 2021
SP since 2012, AutoCAD since 1994
OS - Windows 10.0 Pro 64 Bit
CPU - AMD RYZEN 9 3900X 12-CORE
MB - ASUS ROG Strix X570-E
RAM - CORSAIR VENGEANCE RGB PRO 32GB DDR4
Graphics - ASUS ROG Strix Radeon RX 570 O4G Gaming OC Edition
3 - ASUS MX279H 27 Inch LED Monitors
3Dconnexion CadMouse
Corsair K95 RGB Cherry MX Brown Keyboard

#9 Jason Bishop

Jason Bishop

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 269 posts

Posted 04 May 2022 - 08:31 PM

Frustrating to say the least. I have multiple projects going at the same time and I need to be able to open another one quickly. The lag is embarrassing.
Softplan please do something soon.
  • Allen McDonnell likes this

#10 Sean Tobin

Sean Tobin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 40 posts
  • LocationRaleigh North Carolina, USA

Posted 05 May 2022 - 08:12 AM

This is really frustrating.  For me, it started last week.  A lot of folks I'm in contact with seem to be having issues.  Sometimes it is intermittent, sometimes it causes odd glitches.

I've heard nothing from SoftPlan, which is really frustrating as well.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users