Jump to content


Photo

Weird issue after latest patch


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Wes Harr

Wes Harr

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 11 October 2021 - 03:06 PM

Hello all,

Just curious if anyone has had weird dimension issues, I was checking over a plan and all of the 5 1/2", 3 1/2" etc. dimensions were showing up as 5", 3", you would edit the dimension and it was correct, but on the screen and printed it was getting rid of the 1/2", we closed and reopened the plan and it seemed to fix it.

 

Thanks



#2 Joseph Smith

Joseph Smith

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 734 posts
  • LocationWI

Posted 12 October 2021 - 10:33 AM

I've had this many times in the past, it has happened on earlier releases so not related to this patch...however the issue MUST be fixed. If i get structure in the wrong spot because of software issues.....i'll be screwed.


  • Wes Harr likes this

Joseph A. Smith

http://granitedesigngroup.com

 


#3 Wes Harr

Wes Harr

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 3 posts

Posted 12 October 2021 - 05:02 PM

Hi Joseph,

We updated form 2018 (non +) to 2022+ and this was a new issue I haven't run into before, Thanks for the heads up!



#4 James Mahan

James Mahan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 1 posts

Posted 14 October 2021 - 09:38 AM

Has anyone noticed when you move a dimension that it may or may not stay on the extension line? 



#5 Brent Hyndman

Brent Hyndman

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1,216 posts

Posted 14 October 2021 - 10:49 AM

Under Options, is Show Fractions 'On' (highlighted), or 'Off'  on the ribbon bar when this occurs? 

 

The Show Fractions option will behave in the manner described and will only stay active for the current session. Once SoftPlan is closed and started again, the option will automatically be enabled to show the fractions again.


  • Warren Ducote and John Jones like this

#6 Martin Wrobel

Martin Wrobel

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 73 posts

Posted 22 November 2021 - 10:17 AM

Has anyone noticed when you move a dimension that it may or may not stay on the extension line? 

James 

I am experiencing the same issue a lot. I just sent in a support ticket. 

Attached Files


Martin Wrobel

Superior Home Design

Michigan

Softplan 2022

 

 

9th Gen Intel® Core™ i9 9900 (8-Core, 16MB Cache, up to 5GHz with Intel® Turbo Boost Technology)\

NVIDIA® GeForce® RTX 2080 SUPER™ 8GB GDDR6 (OC Ready)

64GB Dual Channel HyperX™ FURY DDR4 XMP at 2933MHz

Dark Side of the Moon chassis with High-Performance CPU Liquid Cooling and 850W Power Supply

 

 


#7 Martin Wrobel

Martin Wrobel

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 73 posts

Posted 24 November 2021 - 10:22 AM

Anybody else having problems with the dimensions moving from the extension lines. Happened today again.


Martin Wrobel

Superior Home Design

Michigan

Softplan 2022

 

 

9th Gen Intel® Core™ i9 9900 (8-Core, 16MB Cache, up to 5GHz with Intel® Turbo Boost Technology)\

NVIDIA® GeForce® RTX 2080 SUPER™ 8GB GDDR6 (OC Ready)

64GB Dual Channel HyperX™ FURY DDR4 XMP at 2933MHz

Dark Side of the Moon chassis with High-Performance CPU Liquid Cooling and 850W Power Supply

 

 


#8 Rick Kingsbury

Rick Kingsbury

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 141 posts
  • LocationSpearfish, SD

Posted 24 November 2021 - 12:01 PM

Yes. I have had that happen also.



#9 Philip Frank

Philip Frank

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 501 posts
  • LocationMaine, USA

Posted 24 November 2021 - 02:22 PM

So have I. The dimension line stops short of the extension line, but the dimension value is still correct. I have to delete the dimension and place a new one.



#10 Jim Johnson

Jim Johnson

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 247 posts

Posted 24 November 2021 - 02:52 PM

Yes,  still happening.



#11 Richard Rubinski

Richard Rubinski

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 439 posts
  • LocationWarner Robins, GA.

Posted 24 November 2021 - 02:56 PM

I had the same problem when editing the dimension I did a clean up and it corrected it.

#12 Bruce Swarbrick

Bruce Swarbrick

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 posts
  • LocationSaskatchewan

Posted 29 December 2021 - 08:15 AM

Yes I have this problem all the time but just redimension. Pain in t
he butt
Bruce's CAD Service
caryl@sasktel.net
(306)296-7777




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users